Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma İşlemi

Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma İşlemi

Facebook hesabı çalınan kullanıcılar, çalınan Facebook hesabını geri alma işlemi nasıl yapılır araştırmalıdır. Facebook kendi verilerini koruma altına almak için güvenlik seviyesini üst düzeyde tutar. Aynı zamanda kullanıcı hesaplarının da güvende kalması için ek tedbirler almıştır. Ancak bazen kötü amaçlı yazılımlar ve kullanıcıların kişisel hatalarında, Facebook hesapları üçüncü kişilerin eline geçer. Bu durum genellikle popüler Facebook sayfalarına yönelik, kıskançlık sebebi ile yapılan saldırılar olabileceği gibi, dolandırıcılıkta kullanmak amacıyla da yapılmaktadır.

 

Çalınan Facebook Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Facebook hesabı çalınma yöntemleri ve çalan kişinin, çalma işlemi gerçekleştirildikten sonra kullandığı yöntemler, soruna ilişkin çözüm yöntemlerini de belirler. Facebook sayfasına şifresini yazarak giriş yapan kullanıcılar, Facebook sayfaları açılmadığında ilk olarak hesaplarının çalındığından şüphelenir. Facebook giriş sayfasında yer alan bölüme, e-posta adresi ile giriş yaparak, şifremi unuttum içeriğini tıklar.

 

Açılan sayfada yeni şifre talebine ilişkin bölümleri doldurarak işlemi tamamlar. Kullanıcı e-posta adresine güncelleme kodu gelecektir. Bu kod ile yeniden giriş yaparak, şifre değişikliği gerçekleştirir. Yapılan işleme rağmen kod gelmiyor veya kod girilmesine rağmen sayfa açılmıyorsa, Facebook’a başvuru yaparak hesabının çalındığını bildirmelidir. Facebook güvenlik testinden geçtikten sonra, kullanıcı hesabı erişime açılır.

 

Çalınan Facebook Hesabı Ne Kadar Sürede Geri Alınır?

Facebook hesabının çalınması durumunda, çalan kişi tarafından e-posta, iletişim numaraları, güvenlik sorusu gibi içerikler değiştirilmediyse, şifremi unuttum linki ile kısa sürede çalınan hesap geri alınabilir. Ancak kişisel bilgilerde değişiklik yapılmışsa, Facebook’a bu yönde başvuru yapıldığında, Facebook kullanıcı bilgilerinin güvenliği için kullanıcı hesabını geçici olarak erişime kapatır. Kullanıcı güvenlik testinden geçirilir.

 

Güvenlik testine verilen sorular Facebook tarafından güvenli işlem için yeterli görülürse, kullanıcı hesabı tekrar aktif edilir. Bu süre yaklaşık 24 saattir. Güvenlik testinden geçemeyen kişiler, yasal yollara başvurmaları sonucunda hesaplarını tekrar kazanacaklarsa, bu süre ortalama 1 aylık süreyi bulur.

 

Facebook Hebasının Çalınmasında Hangi Yöntemler Kullanılır?

Facebook hesabı kullanıcı şifresinin hata sonucu ele geçirilmesi ve kötü amaçlı yazılım kullanılarak çalınır. İkinci yöntem genellikle fidye ve dolandırıcılık işlemlerinde kullanılır. Kötü amaçlı yazılım içeren link, kullanıcı tarafından tıklandığında, kullanıcının cihazına erişim sağlanır. Bu sayede yaptığı işlemler ve kişisel bilgileri linki gönderen kişi tarafından kullanılır. Bu amaçla kullanıcının e-posta gönderileri sıklıkla kullanılan yöntemlerdendir.

 

Facebook Hesabının Çalınmaması İçin Hangi Önlemler Alınmalı?

Facebook hesaplarını oluşturan kullanıcılar, kolay tahmin edilebilir şifreler kullanılmamalı, değişik karakterlerden, harflerden ve rakamlardan oluşan şifreleme yöntemini benimsemelidir. Güveni olmayan sitelerde yer alan linklere, güvenli olmayan e-posta gönderilerini açmamalıdır. Güvenli ve güncel antivirüs programlarını kullanmalıdır.

 

Facebook Hesabı Çalınan Kullanıcılar Şikayet Haklarını Nasıl Kullanır?

Facebook hesabı çalınan kullanıcılar, Facebook uygulamasındaki yönergeleri kullanarak, çalınan hesaplarını geri alabilirler. Facebook hesabının çalınması, kişisel verilerin usulsüz ele geçirilmesi anlamında suç teşkil eder. Çalınma işleminden herhangi bir zarara uğramasalar bile, hesabı çalan kişinin tespiti ve hukuki olarak yargılanması için Cumhuriyet savcılığına kişisel başvuruda bulunulmalıdır. Suçtan doğan zararlar, şüpheliden talep edilmelidir.

 

www.sosyalreklamci.com