Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Gizleyebilirim?

Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Gizleyebilirim?

İnsanların sosyal medyada birçok hesabı bulunuyor. Gün geçtikçe bu uygulamalar her gün artıyor. Çünkü teknoloji her geçen gün artıyor. Bununla birlikte insanlar da teknolojiye ayak uydurmaktan başka çareleri kalmıyor. Bu hem iş hayatlarında hem de normal hayatlarında bu uygulamaları kullanmaları zorunlu hale getiriyor.

 

Bu uygulamalar arasında en çok tercih edilen ve şu an ilk sırada bulunan facebooktur. Facebook’u kullanırken insanların birçoğu bu uygulamanın içerikleri hakkında bilgisi bulunmuyor. Örneğin Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Gizleyebilirim? Sorusunu çoğu kullanıcılar bilmiyor. Bu ve benzeri konuları sizlere yardımcı olmak amacıyla biraz araştırma yapalım. Öncelikle arkadaş listesinin ne olduğunu bilmek gerekiyor.

 

Arkadaş Listesi Nedir?

Arkadaş listesi facebook uygulamasında sizin kendi eklediğiniz ya da karşı taraftan size istekte bulunulmuş ve sizin de bu kişileri onaylamanız durumunda oluşmuş bir listeden oluşuyor. Bu kişilerle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Ve karşılıklı sohbet edebilirsiniz. Ancak bir çok kullanıcı bu arkadaş listesinin başkasının görmesini istemediği için bunu bir şekilde kapatmak, sadece kendisi isteyebilir.

 

Arkadaş Listemi Nasıl Gizlenir?

Bu uygulamayı kullanırken arkadaş listemi nasıl gizlerim sorusunu güncel bir tarayıcıdan şu şekilde sıralanabilir;

 

Uygulamanın sağ üst köşesinde bulunan simgeye tıklayın

Ayarlar bölümü geldikten sonra ayarlar bölümüne tıklayın

Sonrasında gizlilik ayarları bölümüne tıklayın

Kişiler seni nasıl bulabilir ya da seninle nasıl iletişime geçebilir

Daha sonrasında kişilerini sadece sen yani tek senin görebileceğin, sadece arkadaşların veyahut herkes diye tıklayarak arkadaş listesinin görünümünü özelleştirebilir.

Neden Gizlilik Önemlidir?

Günümüzde insanlar bu tarz uygulamaları kullanırken gizlilik konularına çok büyük önem veriyor. Çünkü herkese açık olan ayarlarınızı bir başkası tarafından rahatlıkla erişebilmesi çok kolay olabilir. Özellikle art niyetli kişilerin bu konuda çok rahatlıkla insanların kişisel bilgilerine ulaşıp kendi emelleri için kullanılıyor.

 

Gizliliğin Vermiş Olduğu Güven

Uygulamayı kullandığınızda bu gizlilik ayarlarını istediğiniz zaman değiştirilebiliyor olması ayrıca bir keyif aldırıyor. Çünkü gizliliğin sizin kontrolünüzde olması her zaman iyi durumda olduğunu gösterir. Bu da kullanıcıların sayısını her geçen gün arttırdığını gösterir.