İnstagram'da Kişileri Yoruma Etiketlemek

İnstagram'da Kişileri Yoruma Etiketlemek

Birçok sosyal paylaşım uygulamalarında etiketleme işlemini yerine getiren kullanıcılar, Instagram'da kişileri yoruma etiketlemek konusunu da araştırır. Instagram’da etiketleme işlemi, diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi aynı mantıkla çalışmakta ve etiketlenen kişilerin paylaşılan içeriklerden haberdar olmasına sağlar. Instagram’da etiketleme işleminin yerine getirilebilmesi için @ işareti kullanılır. Bu sayede ismi geçen Instagram kullanıcısı, içerikten haberdar edilir.

Instagram’da Etiketlemek Nedir?

Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu uygulamalar arasında yer alan etiketleme sayesinde, kullanıcılar kişinin profiline giriş yapmasa bile etiketleme sayesinde, paylaşımları hakkında bilgi verilir. Bu sayede etiketlenen kullanıcının, paylaşıma daha kolay erişimi sağlanır. Insagram’da etiketleme;

  • Kullanıcı profilinde yapılan paylaşımın yorum kısmına giriş yapar.
  • Burada etiketleme yapmak için yorum yazar @ işareti ve boşluk bırakmadan etiketlenecek Instagram kullanıcısının ismini yazar.
  • Kullanıcı @ işareti altında yer alan kişilerden seçim yapar.

İşlemleri kullanılarak yerine getirilir. Etiketleme yapıldıktan sonra yorum devamı yazılabilir.

Instagram’da Kimler Etiketlenebilir?

Instagram etiketleme uygulaması, paylaşım yorum kısmında @ işareti sonrasında açılan pencerede yer alan takipçiler arasından seçilir. Kullanıcı etiketlemek istediği kişinin kullanıcı adını biliyorsa, direkt olarak ismini yazarak da etiketleyebilir. Uygulamanın kullanılabilmesi için mutlaka @ işaretinin bulunması ve etiketlenecek kişinin adının bitişik yazılması gereklidir. Etiketlenecek kişiler takipçileri arasından veya takip edilen kişiler arasında seçilir.

Instagram’da Kaç Kişi Etiketlenebilir?

Instagram’da yapılan paylaşımların yorumlar kısımda, @ işareti ve bitişik yazılmak kaydı ile etiketlenecek kişi yazılarak işlem gerçekleşir. Uygulamanın etiketlenecek kişilere yönelik herhangi bir sınırlaması bulunmaz. Her etiketlenen kişinin kullanıcı ismi önünde @ işaretinin olması ve her etiketlenen kişiden sonra boşluk bırakılması gerekir.

Instagram Etiketle İşlemi Hangi Uygulamalarda Kullanılır?

Instagramın etiketleme işlemleri genellikle paylaşılan fotoğrafların altında bulunan yorum kısımda yapılır. Bu sayede paylaşımların etiketlenen kişi tarafından etkili bir şekilde görülmesini sağlar. Uygulamanın hikaye uygulaması da aynı yöntemle etiketleme işleminin yapılmasına imkan verir. Bu sayede kullanıcılar arasında etkileşim artırılmış olur.

Instagram’da Etiketler Nasıl Görülür?

Instagram kullanıcıları diğer kullanıcılar tarafından etiketlendiklerini, kedi profillerine gelen bildirimle öğrenirler. Bildirimin üzerine tıkladıklarında, etiketlendikleri paylaşım açılır. Paylaşımın silinmesi durumunda, bildirim açılsa bile içerik görülmez.