İnstagram Durduruldu Hatası Kesin Çözüm!

İnstagram Durduruldu Hatası Kesin Çözüm!

 

Instagram platformu fotoğraf ve video paylaşma platformları arasında en çok tercih edilen uygulamaların başında geliyor. Instagram platformu ilk kurulduğunda sadece fotoğraf paylaşmak için kullanılan sosyal bir platformdu. Daha sonra platform içerisine eklenen yeni özellikler ile birlikte uygulamanın formatı değişmiş daha farklı bir konuma erişmiştir. Instagram ilk çıktığı zamanlarda en çok tercih edilen platform Facebook’tu. Instagram’ın çok hızlı bir şekilde büyümesi Facebook’un önüne geçti ve bu durum şirketin dikkatini çok çekti.

 

Zirveye tırmanmaya devam eden Instagram şirketi güncel adı Meta olan şirkete satıldı. Instagram platformu içlerinde Facebook şirketinin de olduğu Meta şirketine satıldıktan sonra daha farklı bir konsepte geçiş sağladı. Instagram, fotoğraf ve video paylaşmanın yanı sıra artık Reels videolarına da izin veriyor. Platform içerisinde Reels videoları paylaşarak etkileşimi ve kitle sayınızı hiç olmadığı kadar artırabiliyorsunuz. Hatta bu platform sayesinde elektronik mağaza açmak bile mümkündür. Instagram şirketi sadece ticaret yapmak isteye kişiler için ise çok farklı özellikleri de sunabiliyor.

 

Instagram Durduruldu Hatası Kesin Çözüm!

Instagram uygulaması geliştirilme aşamasında iken birtakım sorunlar yaşamıştı. Özellikle Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda bazı sorunlar çıkartıyordu. Bu durum, özellikle iOS işletim sistemine geçmek istemeyen kişiler için çok dikkat çeken bir hata silsilesi olmuştu. Instagram şirketi o dönemlerde bu hatalara bir el atarak Android işletim sistemine özel olarak güzel bir tasarım elde etmişti. Şu anda güncel Instagram sürümlerine baktığımızda hem Android hem de iOS işletim sistemlerinde gerçekten çok güzel görünüyorlar. İlk zamanlarda olduğu gibi her iki işletim sisteminde de birebir aynı tasarım tercih edilmiyor. Ancak, yine de özelliklerin tamamının iki işletim sisteminde de kullanıma açık olduğunu biliyoruz.

 

Instagram şirketi her iki işletim sisteminde de gelişime ve yeniliklere devam ediyor. Bu aşamada şirket ara ara güncelleme göndererek yeni özellikleri kullanıma açıyor ve insanların beğenisine sunuyor. Bu durumda uygulama içerisinde birtakım sorunlar olabiliyor. Hatta son zamanlarda gönderilen güncellemeler ile birlikte bazı kişilerin Instagram Çalışmayı durdurdu hatası aldığını gördüm. Paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar bir anda Instagram Durduruldu hatası almaya başladı. Yazılımsal olarak mobil uygulamaya baktığımızda uygulamanın böyle bir hata vermesi imkansız görünebiliyor. Ancak, yine de bazı kişilerin böyle bir hata ile karşılaştığı görülebiliyor. Bu hatanın aslında neden olduğunun net bir cevabı yok. Ancak, büyük bir olasılık ile bu hatanın sebebi akıllı telefonunuz ile alakalıdır. iOS işletim sisteminde böyle bir hatanın olmadığını görüyorum. Android işletim sistemlerinin ise bazılarında bu hata görünüyor.

 

Hatanın önüne geçmek için akıllı telefonunuzda kesinlikle yeterli depolama alanını açmanız gerekiyor. Gerekli depolama alanı olmadığında Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar uygulamayı anlık olarak durdurabilir ve Instagram Durduruldu hatası verebilir. Bunun yanı sıra uygulamanın güncel olduğundan emin olmanız gerekiyor. Eğer uygulamanız güncel ve yeterli depolama alanınız varsa sorun yüksek ihtimalle uygulamanın kendisine olacaktır. Instagram’ın bir önceki kararlı sürümüne geçiş yaparak sorunu büyük oranda çözebilirsiniz. Çalışmayı durdurdu hatası sürekli olarak gelmeyecek olan bir hatadır. Dolayısıyla bu gibi teknikleri uygulamanız sorunu büyük oranda çözecektir.