Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi

 

Günümüzde sosyal medya internet dünyasının en önemli aracı haline gelmiştir. Dijital medya araçlarının konvansiyonel medya araçlarını geride bıraktığı bu günlerde sosyal medya ortamlarını kontrolsüz biçimde geliştirme fikri ise doğru bir yaklaşım değildir. Özellikle kurumsal boyuttaki sosyal medya hesaplarının profesyonel biçimde yönetilmeleri gerekir ki, zaten bu alanda etkinliklerin yönetildiği Sosyal medya yönetimi hizmetleri oldukça yaygın biçimde tercih edilen hizmetlerdir.

 

Günümüzde televizyon kanalları ve gazeteler gibi büyük medya organları dahi yayınlarını sosyal medya üzerinden tanıtmaktadır. Geçmişteki istatistiklerin aksine artık televizyonlar ve gazeteler değil, sosyal medya platformları en çok zaman harcanan ortamlardır. Bu nedenle bu ortamlarda bulunan hesaplarınız, birer televizyon kanalı kadar etkili biçimde kullanılabilir. Saniyeler içerisinde milyonlarca kişiye ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilir, anında reaksiyon alabilir hedef kitlenizin daha iyi çözümleyebilirsiniz. Sosyal medya yönetimi yalnızca tanıtım için değil, geleneksel araçlarla elde edilmesi oldukça güç olan geri bildirim ve istatistik gibi ihtiyaçların karşılanmasında da etkilidir. Bu nedenle sosyal medya yönetimi oldukça önemli hizmetlerden bir tanesi olarak tanımlanır.

 

Sosyal medya etkinliklerinin planlanması ve uygulanması noktasında bazı hususların özenle dikkate alınmaları gerekir. Bu prensipler temel olarak;

 

Sosyal Medya Yönetimi Faydaları

Sosyal medya yönetimi profesyonel ilkeleri içeriyor olduğundan hesap sahiplerine ciddi avantajlar sağlar. Hesapların aktif ve kullanıcılar tarafında dikkate alınan hesaplar olmasını sağlamanızın, doğal olarak birçok faydayı elde etmenizi sağlayacaktır.

 

Sosyal Medyada İçerikler İle İlgili Paylaşımların Yapılması

Kişilerin sosyal medya sitelerinde yaptıkları her paylaşım, kullanan kişiler tarafından içeriğin görünme ve o paylaşıma tıklama potansiyelini arttırır. Bu sebeple paylaşımların fazla olması daha fazla kişi ile etkileşim içerisinde olunacağı anlamına gelir.

 

Hedef Kitlesinin Meydana Getirilmesi

Kendi sektörünüzde yaptığınız ürünlerinizde ya da sunmuş olduğunuz hizmetlerde enlere sahip olabilirsiniz fakat bunlardan insanlar habersiz ise size bir faydası dokunmaz. Bu yüzden insanların en fazla olduğu yerlere –sosyal medya-  ulaşılmalı ve yaptığınız işleri buralarda ilk maddede de belirtildiği üzere paylaşmalısınız. Sosyal medya size kitle meydana getirmede kolay erişim ve paylaşım sağlamak ile birlikte kullanan kişi sayısı göze alındığında en iyi yollardan biri olduğu görülür.

 

Bunun yanı sıra ne kadar tıklanırsanız arama motorlarında bulunacağınız sıralamanız da o kadar etkilenecektir. Kullanıcıların güveni arttıkça ve sektörde büyüdükçe arama motorlarında tıklanma olasılığınız artacaktır. Bu tıklanma ise tanınmanıza,  kitle meydana getirmenize ve reklamınızın olmasına yardımcı olacaktır.

 

Marka İle Birlikte Kelime Veya Kelime Gruplarının Aratılması

Tüketiciler arama motorlarında markanızı veya kelime gruplarını arattığında, aramalara eş kelimelerin sıralanmasına olanak sağlayacaktır. Bu da ürünlerinizin veya hizmetinizin daha sık yer vermesine sebep olacaktır.

 

Tanıtıma Olanak Tanıması

Videolar ile bağlantı oluşturarak veya içerik üreticileriyle iş birlikleri yaparak markanızın bilinirliğini arttırırsınız. Bu sayede kitlelere markanızın tanıtımını yapmış olursunuz. Daha eğlenceli kurgular oluşturarak ise iş odağı dışındaki kişilere de erişilebilinir.

 

Sonuç olarak içerik tanıtmak markanın bilinirliğini arttırmak vb. olumlu etkileri ile sosyal medya gücü tartışılmaz durumdadır. Ancak en başta da belirttiğimiz gibi sosyal medya hesapları bireysel ve herhangi bir pazarlama amacı gütmeyen hesaplar değilse sosyal medya yönetimi ilkelerine uygun biçimde kullanılmalıdır. Bunun için kurumsal firmaların hemen hepsi, bu hizmetten faydalanmakta ve reklamcılığın dijital boyutunda geliştirilmiş evrensel ilkelere uygun biçimde hesaplarını geliştirmektedir. Siz de işletmenizin veya şahsi sosyal medya hesaplarınızın profesyonel biçimde yönetilmesini istiyorsanız bize ulaşınız. Sizin için kapsamlı dijital medya pazarlama araçlarımızı kullanıyor ve hesaplarınızı en iyi şekilde geliştiriyor olacağız.